top of page
Search
  • Writer's pictureGuillem Vilà

“L’absolut” de Lluís Vilà a Ei! Espai d’impulsió

Exposició: Lluís Vilà: “L’absolut: llums i ombres”

Dates: Des del 24 de març del 2015

Lloc: Ei! Espai d’impulsió de Barcelona

Organitza: Ei! Espai d’impulsió, Fundació Lluís Coromina i Bonart CulturalEi! Espai d’impulsió del carrer Torrent de l’olla, 6 de Barcelona presenta l’exposició Lluís Vilà. L’absolut: llums i ombres que organitza la Fundació Lluís Coromina amb la col·laboració de bonart cultural.


Les sèries Absolut (2009), Nautes (2006-2009) i El congrés de l’Absolut (2010) composen la mostra L’absolut: llums i ombres, que aplega algunes de les peces més representatives de les darreres creacions de Lluís Vilà (Banyoles, Girona, 1952-2010).


El concepte de l’Absolut va marcar la darrera creació de Vilà. Entès com a concepte bicèfal: principi i fi, construcció i destrucció. El seu és un absolut que apareix després de desconstruir la pròpia obra, és un espai blanc (suma de colors de llum) que, en el seu silenci perfecte conté totes les pintures possibles.


Els Nautes són escultures en forma de personatges enfrontats al desconegut, llençats a una barreja de consciència i inconsciència per la seva curiositat sense límits. Els baixos relleus il·luminats del Congrés de l’Absolut són un homenatge a Jorge Luis Borges i al seu Libro de Arena.


https://www.bonart.cat/gestora/labsolut-de-lluis-vila-a-ei-espai-dimpulsio/


3 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page